Accés directe als continguts

Ajuntament de les Masies de Voltregà

Data oficial:16/08/2017

Capçalera del web - vista ajuntament
Portada > Actualitat > Notícies > Estudi de la qualitat de l'aire a Sant Hipòlit de Voltregà i Les Masies de Voltregà

Estudi de la qualitat de l'aire a Sant Hipòlit de Voltregà i Les Masies de Voltregà

21/02/2017

La qualitat de l'aire a les Masies i Sant Hipòlit de Voltregà és bona segons l'estudi que ha efectuat la Diputació de Barcelona

Les regidories de Medi Ambient van fer l'encàrrec a la Diputació per conèixer la qualitat de l'aire i observar l'evolució dels contaminants en el període d'estiu-tardor. L'estudi, realitzat entre els mesos d'agost i octubre de 2016, va analitzar els contaminants atmosfèrics a través d'una Unitat Mòbil de vigilància que funciona com una estació automàtica i mesura els següents contaminants atmosfèrics: partícules en suspnsió PM10, òxids de nitrògen, ozó, benzé i tolué i els paràmetres meteorològics: velocitat i direcció del vent, temperatura, humitat, pressió, radiació solar i pluja.

Els resultats finals de l'estudi s'han establert de les anàlisi realitzades amb una Unitat Mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica. L’objectiu era observar l’evolució dels contaminants atmosfèrics, la influència del trànsit i la indústria i tenir uns valors de la qualitat de l’aire.

L'estudi ha determinat que no s'ha superat cap dia el valor límit de Diòxid de Nitrògen (NO2) ni de benzé (que es va fer per captació manual per una avaria a l'analitzador automàtic) i que si durant la resta de l'any les concentracions són similars a les mesurades en aquest període, no se superaran els valors límits establerts per a la protecció de la salut humana. Els valors d'ozó no han estat baixos però no han superat cap dia ni el llindar d'alerta ni el llindar d'informació a la població malgrat ser l'època de l'any que per les condicions meteorològiques (alta radiació solar, brisa intensa...) és fácil superar el llindar d'alerta.

Arxivat a: Comunitat de Municipis del Voltreganès, Salut
Darrera actualització d’aquest contingut: 14/08/2017 a les 10:08h
Ajuntament de les Masies de Voltregà

Ajuntament de les Masies de Voltregà

Ctra. C-17z, Pk. 70,400 casa Forta el Despujol. 08508 Masies de Voltregà

Telèfon: 938 570 028 - Fax: 938 570 079 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P0811600F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona