Alumnes del Despujol són dels primers viatgers de l’Èrica el bus autònom

Dilluns, 29 d'octubre de 2018 a les 00:00

Els alumnes de l’escola el Despujol, van poder gaudir d’un viatge i de l’explicació de com funciona.

L’Èrica està aquesta setmana a Vic, última parada de la Gira Catalana del Bus Autònom, on fins diumenge, 28 d’octubre estarà circulant per la rambla del passeig.

L’autobús té una capacitat per a 12 persones (6 assegudes i 6 dretes) i és 100% elèctric, climatitzat, accessible per a persones amb mobilitat reduïda i incorpora una rampa automàtica que es desplega a la mateixa vegada que el vehicle s’abaixa. S’ha batejat com a Èrica, de les inicials de les paraules Elèctric, Revolucionari, Intel·ligent, Compartit i Amable.

La gira catalana del bus autònom, que organitza l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), que dirigeix el veí de les Masies de Voltregà, Joan Prat, té un doble objectiu. D’una banda, que la ciutadania pugui veure com funciona un vehicle d’aquestes característiques, com interactua amb la ciutat i entendre què comportarà la nova cultura de la mobilitat. I d’altra banda, que els ajuntaments puguin veure com es comporta el vehicle i quins canvis hauran d’adoptar les ciutats per adaptar-se al seu funcionament.

El bus s’està entre cinc i set dies a cada municipi: dos per a la realització de les proves del recorregut, en què s’enregistra el trajecte que haurà de fer el mini bus, i la resta en què ja admet passatge. Tot i que aquest vehicle autònom no porta conductor, sí que hi ha operadors tècnics que en tot moment acompanyen i assessoren els ciutadans que vulguin provar el sistema i poden resoldre qualsevol incidència.

Darrera actualització: 08.03.2019 | 09:00

Imatges

Bus Autònom