Es presenta la Campanya de Civisme “ Per un poble cuidat, de tots i per a tots"

Dimecres, 6 de juny de 2018 a les 00:00

Es penjaran banderoles als carrers i des del consistori infantil s'ha elaborat un vídeo i cartells, sota el lema “Això sí, això no”

L'Ajuntament de les Masies de Voltregà ha presentat en públic aquest dimarts, dia 5 de juny, la campanya de civisme “Per un poble cuidat, de tots i per a tots” que posa en marxa per fomentar el comportament cívic dels ciutadans en diferents àmbits de la vida quotidiana. La campanya s'ha iniciat aquesta setmana i de moment no té data de finalització prevista.

La iniciativa comporta l'edició de 198 banderoles, que s'han penjat en 141 faroles d'una vintena de carrers dels diferents nuclis poblacionals del municipi: La Gleva, El Despujol, El Poble Sec, Vinyoles, el carrer dels Rampins i Conanglell. Sota el lema “Això sí, això no”, recullen comportaments cívics i incívics sobre els temes que es consideren prioritaris com són el reciclatge de deixalles, la recollida d'excrements de gossos i la utilització de la deixalleria en el cas de mobiliari i electrodomèstics.

El projecte “Per un poble cuidat, de tots i per a tots” també inclou propostes recollides pel consistori infantil, format per 11 nens i nenes de cinquè i sisè de primària de les escoles del municipi i de 1r d'ESO de l'Institut del Voltreganès, que quan es va posar en marxa el novembre de 2017 van rebre l'encàrrec de l'alcalde d'incidir en l'àmbit del civisme. Concretament, l'han treballat des de diferents perspectives com ara la gestió dels residus, l'ús de la deixalleria, el manteniment del mobiliari urbà, la contaminació acústica o la recollida d'excrements d'animals de companyia.

Com a resultat d'aquesta feina, els regidors i regidores infantils han participat en la gravació d'un vídeo per a conscienciar la població de ser respectuosos amb l'entorn i han elaborat cartells a mà on es posen de manifest diferents comportaments d'incivisme, que es penjaran als comerços del municipi i també està previst que després de l'estiu s'exposin a l'Ajuntament i que siguin itinerants per les escoles. A la presentació de la campanya hi han assistit els regidors infantils Estanis Criballés, Júlia Pous, Arnau Vila i Marc Tona.

Darrera actualització: 06.06.2018 | 12:08