La Diputació invertirà 200.000 euros per preservar el patrimoni arquitectònic de les Masies de Voltregà

Dilluns, 5 de novembre de 2018 a les 00:00

Aquesta inversió permetrà fer tota la teulada de la Casa Forta del Despujol que va quedar pendent amb els ajuts atorgats pel Ministeri de Cultura, la Diputació i la Generalitat l’any 2010.

La Diputació de Barcelona invertirà 23,5 milions d'euros per preservar el patrimoni arquitectònic d'Osona amb un seguit d'obres de consolidació, reforma i rehabilitació d'edificis monumentals i jaciments arqueològics. En clau osonenca aquesta inversió suposa més de 3,2 milions d'euros.

Aquesta inversió serà beneficiosa pel turisme, permetent un retorn econòmic i social en base a la generació d'activitat econòmica, vinculada a la recuperació arquitectònica.

Segons l'alcalde de les Masies de Voltregà, Sergi Vilamala, "Poder preservar el patrimoni arquitectònic és una obligació moral que tenim els responsables municipals per tal d'agrair als nostres avantpassats que ens deixessin aquest llegat i tenir un edifici catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional, és un orgull com a veí del municipi. La Diputació sempre ha estat ajudant per poder restaurar la Casa Forta del Despujol i aquest nou ajut ens permetrà fer tota la taulada, que és l'única intervenció que no es va fer amb els ajuts atorgats pel Ministeri de Cultura, la Diputació i la Generalitat l'any 2010".

Darrera actualització: 21.01.2019 | 12:30