L'ajuntament aprova el pressupost pel 2019

Divendres, 21 de desembre de 2018 a les 13:00

S'aprova el pressupost per l'any 2019. No s'apugen impostos per sisè any consecutiu. Es prioritza l'atenció a les persones, els plans d'ocupació i benestar social i consolida inversions en millores d'accessibilitat i mobilitat en places i carrers.

L'ajuntament de les Masies de Voltregà ha aprovat en el ple celebrat aquest dijous, dia 20 de desembre, el pressupost per a l'any 2019 que puja a 3.511.622,99 €. El pressupost manté el dèficit municipal a 0 euros, manté la pressió fiscal congelada (impostos i taxes) amb la qual cosa no s'apugen impostos per sisè any consecutiu, no retalla serveis bàsics, es mantenen els augments en les partides d’atenció a les persones, plans d'ocupació i benestar social i consolida inversions en millores accessibilitat i mobilitat en places i carrers.

El pressupost 2019 prioritza l’atenció a les persones i manté l’augment d’anys anteriors (del 318%) en la partida per a activitats educatives i activitats socials amb l’objectiu que cap família deixi de realitzar les activitats que desenvolupa i puguin continuar exercitant-se com a ciutadans de ple dret (ajudes especials a nens, joves i famílies amb tots els membres a l’atur o que no reben cap prestació econòmica). Es manté també oberta la partida de foment a l’ocupació per pal·liar la situació d’aturats de llarga durada.

En el pressupost aprovat es fa palesa la prudència en la seva elaboració que ha tingut sempre l’equip de govern i que ha permès reduir a 0 euros l’endeutament municipal. Pel que fa a les inversions, es destinen 907.732,99 € a millores d'accessibilitat en carrers, creació d'habitatges de lloguer de protecció i protecció del patrimoni arquitectònic catalogat com a BCIN.

L’equip de govern municipal ha volgut que els grups de l’oposició poguessin participar en la redacció final del pressupost. A primers de desembre es va entregar als grups municipals de CiU i SOM l’avantprojecte de pressupost i els va convidar a celebrar reunions de treball amb cadascun dels grups, que cap d’ells va sol·licitar.

Darrera actualització: 07.03.2019 | 14:13