Les Masies de Voltregà aposta per un urbanisme femení i actiu

Dimarts, 15 de maig de 2018 a les 00:00

La perspectiva de gènere, eix principal de la remodelació de la Plaça dels Països Catalans

Les Masies de Voltregà disposa des del passat divendres 11 de maig d'una remodelada Plaça dels Països Catalans, situada entre el nucli del Poble Sec  i La Gleva, que s'ha millorat basant-se en els conceptes d'urbanisme femení i actiu. La instal·lació incorpora una pista multiesport concebuda com a zona de joc que pretén impulsar el foment de l'esport i una zona de passeig formada per bancs i una petita zona verda. Les obres han tingut un cost global de 194.205 €, dels quals 26.741€ corresponen a la instal·lació esportiva.

El nou espai està pensat de manera que les persones que l'utilitzen s'hi sentin segures i còmodes. En la remodelació, s'han tingut en compte diferents criteris urbanístics (com ara l'accessibilitat i l'ecologia amb la consegüent recollida d'aigües) entre els quals destaca la perspectiva de gènere, amb la qual cosa que s'ha dissenyat una bona il·luminació per tal d'evitar que hi hagi zones fosques i aïllades.

La remodelació de la Plaça dels Països Catalans s'ha fet a partir d'un procés participatiu en el qual els veïns de la zona han pogut decidir quin seria el disseny de la plaça i ha comptat també amb la participació del consistori infantil del municipi, incorporant idees de la campanya de civisme que han preparat.

La inauguració de la pista multiesport s'inclou en el Pla de desplegament d'equipaments esportius 2018-2019, que conté també la posada en marxa els pròxims mesos d'un Street Workout a la zona esportiva del Despujol i la remodelació del Parc de la Serreta de Vinyoles amb la instal·lació d'un skate park i una altra pista multiesport. El workout i l'skate park són propostes recollides en el Pla Local de Joventut 2018-2021 que han estat escollides i dissenyades pels propis joves a través de processos participatius.

Darrera actualització: 15.05.2018 | 11:53