Recollida de deixalles

Divendres, 16 de novembre de 2018 a les 13:00

L’ajuntament no aplica pel 2019 al rebut d’escombraries l’augment del cànon per tona que entra a l’abocador d’Orís aplicat per l’Agència de Residus de la Generalitat.

Les deixalles que generem a casa i la resta de material que portem a la deixalleria es transporten al Dipòsit controlat i a la planta de valorització de multiproducte i de transferència de residus municipals, ubicats a Orís pel seu tractament final.

A cada tona de residu que portem a l'abocador, se li apliquen dos tipus de preus: un de fix per al manteniment de les instal·lacions i un de variable en funció dels impropis que porten incorporats els residus. Com més impropis més alt és el preu que es paga per tona de deixalla. L'Agència de Residus de Catalunya també aplica un cànon a cada tona de rebuig que entra a l'abocador i que pel 2019 augmentarà en 5,70 € per tona, ja que passa de 35,60 € a 41,30 €.

L'ajuntament ja fa temps que no apuja el rebut de les escombraries i manté la gratuïtat en els residus que es porten a la deixalleria, però entre tots i totes cal que prenguem consciència que és molt important col·locar cada residu dins del contenidor que li correspon. No tot va dins el contenidor verd de rebuig!

Fent aquest petit gest aconseguirem abaratir els costos en el tractament de les deixalles. Encara no ha finalitzat l'any 2018 i ja hem gastat més de 280.000 € en tractament de residus. La gestió de les deixalles és una de despeses més importants que té el municipi i que augmenta any rere any.

Ajuda'ns a ser més sostenibles i a tenir un municipi més net!

Darrera actualització: 08.03.2019 | 08:40