Recollida de deixalles

Divendres, 16 de novembre de 2018 a les 13:00

L’Ajuntament no aplica pel 2019 al rebut  d’escombraries l’augment del cànon per tona que entra a l’abocador d’Orís aplicat per l’Agència de Residus de la Generalitat

Les deixalles que generem a casa i la resta de  material que portem a la deixalleria  es transporten al Dipòsit controlat  i a la planta de valorització de multiproducte i de transferència de residus municipals, ubicats a Orís per al seu tractament final.

A cada tona de residu que portem a l’abocador se li apliquen dos tipus de preus, un preu fixe  per al manteniment de les instal·lacions i un preu variable en funció dels impropis que porten incorporats els residus.  Quants més impropis més alt és el preu que es paga per tona de deixalla. L’Agència de Residus de Catalunya també aplica un cànon a cada tona de rebuig que entra a l’abocador i que  per al 2019 augmentarà en 5,70 euros per tona ja que passa de 35,60 euros a 41,30 euros.

L’Ajuntament ja fa temps que no apuja el rebut de les escombraries i manté la gratuïtat en els residus que es porten a la deixalleria, però entre tots i totes cal que prenguem consciència que és molt important col·locar cada residu dins del contenidor que li correspon, no tot  va dins el contenidor verd de rebuig.

Fent aquest petit gest aconseguirem abaratir els costos en el tractament de les deixalles. Encara no ha finalitzat l’any 2018 i ja hem gastat més de 280.000 euros en tractament de residus.

La gestió de les deixalles és  una  de despeses més importants que té el municipi i que augmenta any a any. 

Ajuda'ns a ser més sostenibles i a tenir un municipi més net!

Darrera actualització: 16.11.2018 | 14:06