Festa Major de La Gleva 2023

Dimecres, 13 de setembre de 2023 a les 15:00

La Festa Major de La Gleva, iniciada divendres 8 de setembre amb la missa solemne, la processó del centenari de la Mare de Déu de la Gleva, les sardanes amb la cobla Lluïsos de Taradell, el pregó a càrrec de mossèn Carles Izquierdo, la caminada que finalitzava amb la botifarrada popular amenitzada amb la nit de concerts, va tenir una molt bona rebuda per la població del nostre municipi.

Dissabte al matí va tenir lloc el concurs de dibuix i pintura amb unes 35 persones participants i el concurs de fotografia organitzat per l'Associació Fotogràfica Voltreganès. La tarda va comptar amb els partits de futbol de Festa Major: CF la Gleva 2 - 1 UE Campdevànol i CF Vinyoles 3 - 1 Sant Miquel de Balenyà, el concert i posterior ball amb Nova Blanes, el concert d'orgue a càrrec de Mons. Valentí Miserachs al Santuari i l'esperat correfoc amb els diables del Voltreganès Foc i Ganxo.

El darrer dia, diumenge 10 de setembre, va començar amb la xocolatada popular, enguany a la plaça Països Catalans; les activitats aquàtiques i festa de l'escuma que van gaudir petits i grans, la conferència "Jacint Verdaguer: excursions, viatges i el Santuari de la Gleva", el concurs de pesca tradicional, el Quinto a la Pèrgola, les cançons de taverna i finalment el castell de focs van donar per tancada una nova edició de la Festa Major 2023!

Altres actes, entorn la Festa Major, van ser la xerrada de Joan Arimany "Anar al Santuari de la Gleva per fer ploure"; la marató de sang on un total de 89 persones van donar sang i plasma, i 2 persones van donar moll d'os; i finalment la interessant xerrada sobre el "Cant popular vinculat al Santuari i al poble de la Gleva a través de la història" de Jaume Ayats.

Us deixem amb un recull d'imatges.

 

Darrera actualització: 13.09.2023 | 14:54