11a edició del lliurament de guardons del Segell Infoparticipa

Dimecres, 17 d'abril de 2024 a les 08:00

L'Ajuntament de les Masies de Voltregà renova un any més el Segell Infoparticipa a la Qualitat i Transparència de la Comunicació Pública.

El grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona va atorgar dimarts 9 d'abril a la tarda el segell Infoparticipa 2023 a l'Ajuntament de les Masies de Voltregà per haver assolit un 80,77% de transparència a la web municipal.

L'alcaldessa de les Masies de Voltregà, Verònica Ruiz Leiva, va recollir el guardó en un acte celebrat a la sala d'actes del Rectorat de la UAB, conduït per la Sra. Núria de José Gomar, periodista i on van participar el Dr. Javier Lafuente Sancho, rector de la UAB, el Dr. Armand Balcebre Torroja, catedràtic i director del grup d'investigació ComSET de la UAB i el Dr. Juan Luis Manfredi Sánchez, periodista i catedràtic.

Durant el lliurament, experts en la transparència informativa d'institucions públiques han remarcat la importància del reconeixement obtingut especialment enguany, quan els requisits s'han endurit respecte a edicions passades. Des del grup d'investigadors de la universitat, s'ha ressaltat també, el paper clau que juga l'administració pública en plena era de la informació.

Un total de 129 institucions catalanes: 116 ajuntaments, 10 consells comarcals i 3 diputacions de Catalunya van rebre el Segell Infoparticipa, com a reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya.

El Mapa InfoParticipa és una eina impulsada l'any 2012 amb l'objectiu de fomentar la transparència, la millora permanent dels continguts i la qualitat de la informació de les administracions locals. Un any més tard es va plantejar l'atorgament del Segell Infoparticipa i, per aquest motiu, es va crear el Consell Certificador.

Els resultats de l'anàlisi s'introdueixen a la plataforma Mapa Infoparticipa mitjançant un gestor de continguts que publica automàticament els resultats georeferenciats, amb el percentatge que ha assolit cada web. Aquesta ha estat l'11a edició pels ajuntaments, la 9a per als consells comarcals i la 8a per a les diputacions.

Darrera actualització: 17.04.2024 | 09:39