13a entrega de beques de la Fundació La Farga

Dijous, 1 d'agost de 2019 a les 00:00

La Fundació La Farga ha fet entrega aquest dijous 1 d'agost de les beques que destina a habitants de les Masies de Voltregà, Sant Joan de les Abadesses i treballadors i familiars de La Farga.

L'acte ha comptat amb la presència del President de La Fundació La Farga, Sr. Oriol Guixà, l'Alcalde de les Masies de Voltregà, l'Il·lm. Sr. Sergi Vilamala, l'Alcalde de Sant Joan de les Abadesses, l'Il·lm. Sr. Ramon Roqué i la Regidora d'Ensenyament, Cultura i Comunicació de Sant Joan de les Abadesses, Sra. Montserrat Tallant.

La Fundació ha apostat sempre pel desenvolupament professional dels joves de l'entorn, i enguany s'ha celebrat la 13a edició del programa de beques. Des del 2006, amb més 700 beques, atorgades La Fundació ha volgut contribuir en el futur de les noves generacions perquè tinguin l'oportunitat d'estudiar i formar-se.

Aquest curs 2019 / 2020 el nombre de becats respecte al 2018 ha augmentat i, per tant, 11 estudiants més s'han pogut beneficiar de l'ajuda. En total s'han atorgat un total de 35 beques l'import de les quals ha estat de 47.127 €. Les beques concedides se centren en 2 àmbits: estudis orientats a l'obtenció de títols oficials i no oficials superiors i beques d'idiomes. Oriol Guixà, durant l'acte ha volgut encoratjar a tots els becats i ha mostrat el compromís de la Fundació La Farga de seguir oferint ajudes dins aquest àmbit: "Poder ajudar als joves per tal que es puguin formar i crear el seu plantejament de vida és extraordinari"

Els alcaldes del territori, Ramon Roqué i Sergi Vilamala han agraït l'ajuda que la Fundació La Farga ofereix als estudiants de les seves poblacions. L'Alcalde de les Masies de Voltregà ha parlat en el seu discurs de la part més solidària i col·laborativa de la societat destacant que el que avui reben els becats és només material però que cal fer èmfasis en el concepte de cooperació i l'esforç altruista que realitza una empresa pels beneficis de la societat.

Per a la seva banda, Ramon Roqué, Alcalde de Sant Joan de les Abadesses, ha posat de manifest l'ajuda que suposen aquestes beques pels habitants del seu territori: "Els nostres joves i estudiants, tot i viure lluny de les àrees urbanes, anhelen tenir les mateixes oportunitats que els que hi viuen i, per tant, el cost econòmic que suposa desplaçar-se i, en moltes ocasions, haver de residir a prop dels centres d'estudis ho fa més difícil. Així doncs, per als joves de la nostra vila, les beques de la Fundació La Farga es convertiran en una bona eina per sufragar una part de les despeses que suposa cursar estudis superiors lluny de casa".

En aquesta ocasió, s'ha comptat amb el testimoni de Bruna Miarons, estudiant de Medicina. Miarons, ha donat les gràcies a la Fundació La Farga i a l'empresa La Farga per l'ajuda que li suposarà la beca a l'hora de cobrir la inversió: "Vull remarcar la importància de les beques que s'estan entregant avui, ja que suposen una gran ajuda econòmica per tal de continuar amb la nostra formació, una formació clau pel nostre creixement personal i professional. La Fundació ens ajuda a construir el nostre futur, a continuar formant-nos per tal que d'aquí a uns anys puguem aplicar tot el que hem après i retornar aquesta ajuda en forma de serveis.

Darrera actualització: 01.08.2019 | 13:27