19F - Dia internacional contra la LGBTI-fòbia a l’esport

Dilluns, 19 de febrer de 2024 a les 12:00

El Dia Internacional contra l'LGBTI-fòbia en l'Esport es commemora el 19 de febrer, dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d'origen nigerià i referent del futbol anglès, va arribar a jugar en més de cinc equips. Aquesta jornada rememora la seva lluita per donar visibilitat a les persones LGBTI+ a l'àmbit de l'esport.

En la campanya d'enguany, es duran a terme actes de penjada de cartells i de sensibilització contra LGTBI-fòbia a l'esport i es convida tot el sector esportiu a sumar-se a aquesta reivindicació, i a promocionar i a difondre aquesta jornada.

La campanya promou l'eslògan "L'esport és divers", un missatge que esdevé un crit per a la inclusió de totes les persones en el món de l'esport i l'activitat física, sigui quina sigui la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

La diferència i la diversitat enriqueix i transforma la societat i, per tant, s'ha de reflectir en el dret universal de gaudir de la pràctica de l'esport pels beneficis que suposa per a la salut. L'esport i l'activitat física formen part de la vida de moltes persones i significa una part essencial del seu benestar.

Darrera actualització: 19.02.2024 | 12:12