Comunicat de situació de prealerta de l'INUNCAT

Dijous, 19 d'agost de 2021 a les 08:00

Es comunica que d'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar, correspon posar el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase de Prealerta.

A partir d'avui al migdia i fins a la matinada es poden produir precipitacions intenses que poden superar els 20 mm en 30 minuts a les comarques centrals de Catalunya. Les comarques més afectades a partir de les 14 hores seran Ripollès, Osona i Garrotxa i cap a les 20 hores poden afectar amb intensitat al Solsonès i Berguedà. També es veuran afectades, però es preveu que amb menys intensitat el Bages, Moianes, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Anoia, Conca de Barberà, Alt Camp.

El llindar representatiu que es pot superar en intensitat és de 20 mm en 30 minuts. La distribució geogràfica del fenomen dins de la zona avisada serà de caràcter local. Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra i de ratxes fortes de vent.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions municipals vinculades a l'INUNCAT.

Darrera actualització: 19.08.2021 | 09:39