Activat el Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya

Dimarts, 22 d'octubre de 2019 a les 08:00

Es comunica que s'ha activat el Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA.

Es comunica que d'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA.

Segons les previsions, a partir d'aquest vespre 21 al litoral central i de demà dia 22 a tot Catalunya s'inicia un període d'intensitat i acumulació de pluges que s'estendrà fins al matí del dia 23. Aquest episodi anirà acompanyat de fort onatge de component est a tot el litoral de Catalunya els dos dies, accentuant-se al litoral gironí al llarg del matí i tarda del dimecres 23, dificultant el desguàs dels rius al litoral. Els xàfecs aniran acompanyats de tempestes localment fortes de manera extensa i es podria superar el llindar dels 20 mm/30 minuts.

Entre el matí del dia 22 i el matí del dia 23, les acumulacions podrien superar el llindar dels 100 mm/24 hores a tot el litoral i prelitoral i al quadrant nord-est. Es poden produir creixements sobtats de rius i rieres, especialment al litoral i prelitoral de Barcelona, al
Tarragonès i Baix Penedès, les comarques de la demarcació de Girona, barrancs i torrents de Terres de l'Ebre, i tota la conca del Segre.

Es recomana als municipis la senyalització i tancament d'accessos a zones inundables, així com la neteja d'embornals per facilitar el drenatge. Cal tenir especial cura a les activitats a les lleres dels rius i controlar els accessos.

Darrera actualització: 22.10.2019 | 08:39