Activitats aquàtiques en grup per a infants i joves

Dilluns, 12 de juliol de 2021 a les 08:00

En les activitats a l'aigua de lleure infantil i juvenil (casals, colònies, campaments), de campus o estades esportives, de sortides escolars i altres, recordeu les mesures de seguretat per evitar ofegaments:

‐ En organitzar l'activitat verifiqueu si els infants i joves saben nedar adequadament. Si no en saben, assegureu‐vos que fan l'activitat amb un dispositiu de seguretat adaptat a la seva edat i al medi (armilla, bombolleta, etc.).
‐ Prioritzeu les activitats organitzades per professionals del medi aquàtic per garantir l'ús dels mitjans adequats de seguretat (armilles o altres) i la presència de personal qualificat per al salvament en cas d'ofegament o dificultat a l'aigua.
‐ Al final de les activitats organitzades eviteu el bany en zones no conegudes o no habilitades, especialment en el cas d'aigües interiors.
‐ Tingueu en compte que les aigües interiors (rius, llacs, estanys, embassaments) poden tenir riscos no visibles com pous, corrents o altres.
‐ En general, banyeu‐vos només en llocs habilitats específicament o vigilats. No permeteu que els infants i joves que no saben nadar adequadament es banyin si no porten cap dispositiu de seguretat.
‐ Mantingueu la supervisió del grup en tot moment per detectar possibles incidents o accidents. Assegureu‐vos que podeu controlar el grup a tota hora (tingueu en compte la dimensió). Tingueu present que en aigües interiors i platges no hi ha visibilitat a l'aigua en cas d'ofegament i això dificulta un rescat a temps.
‐ En cas d'incident truqueu al 112 i faciliteu la ubicació més precisa possible.

Darrera actualització: 13.07.2021 | 10:14

Imatges

Activitats aquàtiques