Ajuts a la solvència empresarial

Dijous, 18 de novembre de 2021 a les 08:00

El Govern obre una 3a ordre d'inscripció prèvia dels Ajuts a la solvència empresarial per ajudar autònoms i empreses a pagar els deutes que tenen contrets.

Una empresa o persona física sol·licitant en la 1a o la 2a ordre d'inscripció prèvia pot ser sol·licitant d'aquesta 3a atès que s'amplia l'àmbit temporal dels ajuts i els costos subvencionables. El termini es va obrir divendres passat i es tanca divendres vinent dia 19 a les 14 h.

En aquesta convocatòria hi ha tres novetats molt importants:

- S'amplia l'àmbit temporal dels ajuts en quatre mesos; del 31 de maig de 2021 previst en les anteriors convocatòries, al 30 de setembre de 2021.

- S'estén la finalitat conceptual d'aquests ajuts, obrint el ventall de potencials beneficiaris. En concret, s'amplien els costos subvencionables, de manera que es podrà demanar l'ajut per satisfer el deute i pagar a proveïdors i altres creditors, financers o no financers, i també per compensar costos fixos (inclòs lloguers, i subministraments entre d'altres) generats entre l'1 de març de 2020 i el 30 de setembre de 2021 procedents de contractes anteriors al 13 de març de 2021, i que no s'hagin imputat en les anteriors convocatòries.

- Incorpora també la possibilitat de satisfer els deutes amb els creditors des del moment en què es fa efectiva la inscripció prèvia si es reuneixen tots els requisits.

Darrera actualització: 18.11.2021 | 09:18