Aprovat el pressupost 2020 a les Masies de Voltregà

Dilluns, 23 de desembre de 2019 a les 08:00

El pressupost manté el dèficit municipal a 0 euros, no apuja impostos directes per 7è any consecutiu, no retalla serveis bàsics, es mantenen els augments en les partides d'atenció a les persones i benestar social i consolida inversions en equipaments, serveis i  en places i carrers.

El pressupost 2020 va ser aprovat en el ple celebrat el dijous 19 de desembre de 2019 amb els vots favorables dels grups municipals de Sumem per les Masies de Voltregà i Junts per les Masies de Voltregà, l'abstenció de Som Voltregà i el vot en contra de la CUP.

L'equip de Govern municipal ha volgut que els grups de l'oposició poguessin participar en la redacció final del pressupost. A primers de desembre es va entregar als grups municipals l'avantprojecte de pressupost i se'ls va convidar a celebrar reunions de treball amb cadascun dels grups, acceptant propostes del grup municipal Junts per les Masies de Voltregà que s'han incorporat al pressupost en l'àmbit de desenvolupament econòmic i serveis.

El pressupost aprovat puja a 3.256.261,91 € i manté la pressió fiscal congelada (impostos i taxes), per 7è any consecutiu.

El pressupost 2020 prioritza l'atenció a les persones, inscriu les actuacions a desenvolupar en el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible i manté l'augment d'anys anteriors (del 318%) en la partida per activitats educatives i activitats socials amb l'objectiu que cap família deixi de realitzar les activitats que desenvolupa i puguin continuar exercitant-se com a ciutadans de ple dret (ajudes especials a nens, joves i famílies amb tots els membres a l'atur o que no reben cap prestació econòmica).

En el pressupost aprovat es fa palesa la prudència en la seva elaboració que ha tingut sempre l'equip de Govern i que ha permès reduir a 0 euros l'endeutament municipal.
Quant a les inversions es destinen 343.000 € a millores accessibilitat i manteniment de carrers i adquisició d'equipament.

L'alcalde i regidor d'Hisenda i Recursos Humans, Sergi Vilamala, ha remarcat que "el projecte de pressupost compleix totes les regles financeres a les quals estem sotmesos i ha recordat que el govern municipal aprova el pressupost d'acord amb el Pla d'Actuació de Mandat".

Darrera actualització: 23.12.2019 | 10:48