Colomer 1792 inaugura a les Masies de Voltregà el seu nou centre de distribució de pells petites d’abast europeu

Divendres, 25 d'octubre de 2019 a les 10:00

Dijous 24 d'octubre al vespre la multinacional xinesa Henan Prosper va inaugurar a les Masies de Voltregà el seu nou centre de distribució de pells per abastir a tot Europa. La inversió preveu generar 20 llocs de treball directes.

S'anomena Colomer 1792 SLU i el seu director és l'osonenc Gil Font. A l'acte ha estat present el Secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, sr. Joaquim Ferrer, una forta representació xinesa de Henan Prosper; així com autoritats locals i del sector, proveïdors, clients, familiars i amics. Un total d'unes 200 persones.

Aquesta inversió a Osona és una aposta per a recuperar el sector industrial de la pell; un sector que havia tingut grans èpoques d'esplendor en aquesta comarca però que en les darreres dècades havia minvat molt substancialment la seva activitat. Tal com comenta Gil Font "fa uns dos anys, vaig rebre el suggeriment de Michael de buscar una parcel·la en aquesta zona per construir un establiment permanent. La idea principal era proporcionar un millor servei per a l'adoberia i ser una base sòlida per tots els clients a Europa. Estar més a prop dels nostres clients era i és el nostre objectiu principal. (...) Avui presentem el resultat d'aquest projecte que avui oficialment inaugurem a la meva comarca".
La nova nau té 5.085 m² i ha suposat una inversió de 5 milions d'euros i aglutina magatzem i oficines (927 m² per oficines i vestidors i 4.158 m² per magatzem i un showroom pels productes). La nau ha estat dissenyada per l'empresa osonenca Colomer-Rifà i se situa al polígon Torruella de les Masies de Voltregà.

Aquesta nau serà el centre de referència del grup xinès a Europa i disposarà de pell en brut, pell semi-processada (tant pickle com WB) i pell acabada. Pretén oferir un millor servei de distribució i venda als clients europeus des del punt de vista del producte acabat (napes, DF i homecare); així com entrar al mercat de compra de primeres matèries fresques a Espanya.

Aquest nou centre incorporarà per primera vegada a Europa la venda de pells semiprocessades, obrint serveis de classificació personalitzada de pells d'origen xinès (de la província de Mongòlia interior). La seva procedència d'alta qualitat, garantint-ne la traçabilitat, un procés de fabricació regulat i amb estocs permanents poden suposar una revolució al mercat europeu de pell de qualitat. Aquest tipus de venda donarà resposta a un nínxol de mercat a escala europea i aportarà més valor afegit amb altres pells d'orígens com UK Domèstics, Nova Zelanda i Lacaune francès.

Colomer 1792 és alta tecnologia arreu del món provinent de Catalunya. Colomer ha estat qui ha aportat al llarg de tot aquest temps el coneixement i la tecnologia del sector; mentre que la multinacional xinesa n'ha aportat la inversió i el desplegament internacional. Un win win per una expansió a escala mundial.

Michael Lyu, director de Henan Prosper, ha afegit "Tornem a Catalunya per seguir la llegenda de la pell que tant va fer créixer Osona en el seu temps. Seguim la llegenda d'aquesta comarca perquè té el coneixement, té la gent qualificada i té el potencial econòmic d'infraestructures que necessitem. També perquè a Catalunya s'hi troba la pell que necessitem matèria primera de les millors qualitats d'arreu del món. Està clar que Catalunya és un potencial econòmic que volem aprofitar".

En aquest mateix sentit, Joaquim Ferrer, Secretari d'empresa i competitivitat de la Generalitat de Catalunya, ha comentat "que malgrat les adversitats que vivim, ningú pot privar la voluntat ferma de qui ha volgut generar valor a l'economia catalana. Fer empresa és fer país i no podem permetre que ens facin triar entre una cosa i una altra. Les dues són compatibles per a Catalunya". També ha tingut un apunt a la defensa de la llibertat de reivindicació pacífica i sense violència, la qual és plenament compatible amb la defensa de l'economia del país.

Jordi Vidal, director executiu del Clúster Leather Barcelona, ha ressaltat que "la indústria de la pell és un element clau de la indústria circular per donar resposta a un residu de la indústria càrnia. Sinergies necessàries que s'han de forjar per enfortir tots els sectors industrials que s'hi poden vincular".

Finalment, la inversió preveu generar 20 llocs de treball en una comarca on l'atur se situa en un 9,38%. L'alcalde del municipi, Sergi Vilamala ho remarca "la tradició industrial a les Masies ja ve de fa molts anys quan les indústries aprofitaven la força del riu Ter. Avui de les 5 empreses que més facturen a Osona, dues estan a les Masies. Contents que sumem una gran empresa i que sigui per generar activitat empresarial. Gràcies per confiar amb el nostre municipi i en Catalunya".

El nom de la companyia, Colomer 1792, respon als orígens d'aquesta aliança estratègica. 1792 és l'any que va iniciar l'activitat l'empresa familiar Colomer a la ciutat de Vic, Osona. Aquesta va ser capdavantera en el seu sector i època i va desenvolupar una tecnologia que encara avui segueix vigent. El seu llegat perdura a través d'aquesta nova societat a les Masies de Voltregà.

Darrera actualització: 25.10.2019 | 13:18

Imatges

Colomer 1792 Colomer 1792 Colomer 1792