Escola de Pintura i Ceràmica Joan Jutglar

Dilluns, 28 de setembre de 2020 a les 08:00

L'Escola Municipal de Dibuix i Pintura - Ceràmica i Modelatge passarà a anomenar-se Escola de Pintura i Ceràmica Joan Jutglar.

A proposta de la Regidoria d'Educació, es va plantejar el canvi de nom de l'escola, que va obrir les portes ara fa 39 anys per iniciativa de Joan Jutglar. L'escola ha estat sempre municipal, ja que l'Ajuntament de les Masies de Voltregà sempre li ha donat suport.

Enguany incrementa l'oferta amb la nova aula de ceràmica i modelatge, que ha tingut molt èxit de participació malgrat la Covid-19. L’escola compta amb totes les mesures d’higiene i seguretat per desenvolupar el curs, on passaran setmanalment 84 alumnes, dels quals 26 es trobaran a l'aula ceràmica, repartits entre els dilluns i divendres. L'alumnat és principalment de les Masies de Voltregà, tot i que comptem amb persones de dins i fora la comarca, des d'Aiguafreda fins a Sant Quirze de Besora.

"Era necessari canviar el nom de l'escola per afegir la modalitat de ceràmica a la denominació de l'aula. Aprofitant aquest fet, hem volgut reconèixer la tasca que Joan Jutglar ha fet perquè aquesta escola creixi i es mantingui en plena fortalesa durant 39 anys" ha declarat Sergi Vilamala, Alcalde de les Masies de Voltregà.

Joan Jutglar, llicenciat en belles arts, ha estat director de l'escola des de l'inici, l'any 1982. Maria Batlle, màster en creació, forma part de l'escola des de 1984. Jan Madrenas, titulat en grau superior de ceràmica artística i Pep Madrenas, professor de ceràmica artística durant 30 anys i mestre artesà, iniciaran aquesta nova etapa de l'escola amb molta il·lusió.

L'exposició CERÀMICA VISCUDA I PRESENT de Pep i Jan Madrenas, es pot visitar a la sala d'exposicions de l'Ajuntament de les Masies de Voltregà fins al 31 d'octubre en horari de dilluns a divendres de 9 a 13 h i dilluns i dijous de 16.30 a 19 h.

Darrera actualització: 02.10.2020 | 09:06

Imatges

Dibuix i Pintura Ceràmica i Modelatge