Ets donant de sang, ets IMPRESCINDIBLE

Dijous, 3 de setembre de 2020 a les 08:00

Dimecres 9 de setembre suma't a la donació de sang a la planta baixa del local Sant Jordi - Despujol (antiga escola El Despujol), en horari de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.

Un nou espai per garantir totes les mesures de seguretat i amplitud per atendre a tots els veïns i veïnes del Voltreganès.

Inscriu-te a donarsang.gencat.cat

Baixada de donacions. A l'estiu les donacions baixen al voltant d'un 30% respecte a la resta de l'any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l'activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang.

Enguany, a més, les necessitats de sang són més elevades de l'habitual en aquesta època de l'any per la represa d'operacions als hospitals que s'havien ajornat durant les setmanes més dures de la pandèmia.

Campanyes amb mesures de seguretat. La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l'atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d'aquesta setmana, entre altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l'espai, han de guardar una distància mínima d'un metre i mig amb la resta de persones i tenen un bolígraf d'un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d'altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Darrera actualització: 02.09.2020 | 13:48