Inauguració de la remodelació de la plaça del Santuari de la Gleva

Dijous, 12 de setembre de 2019 a les 00:00

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, va inaugurar diumenge les obres de remodelació de la plaça del Santuari de la Mare de Déu de la Gleva, acompanyada del bisbe de Vic, Romà Casanova, i de l’alcalde, Sergi Vilamala. L’acte coincidia amb la celebració dels actes de la Festa Major de la Gleva.

Els treballs que s’han realitzat han consistit en restaurar la plaça, que estava molt deteriorada: s’hi ha posat una pavimentació d’asfalt de color cru que concorda amb el to de les escales; s’ha millorat el sanejament i la conducció d’aigües pluvials; s’ha renovat l’enllumenat; s’ha millorat l’accessibilitat i la mobilitat, inclosa la instal·lació de pilons hidràulics als accessos per restringir el trànsit durant el dia (a la plaça hi ha l’escola concertada Mare de Déu de la Gleva, que ocupa l’antiga seu del seminari menor del bisbat de Vic), tret de les hores en què hi hagi missa. L’objectiu final és aconseguir un espai còmode i accessible que funcioni com a zona de passeig.

Les obres, d’iniciativa municipal i que han tingut un cost de 100.000 euros assumits per l’Ajuntament, s’han fet d’acord amb el bisbat de Vic, que n’és el propietari.

Prèviament a aquest acte, la presidenta de la Diputació de Barcelona ha visitat l’edifici de l’Ajuntament de les Masies de Voltregà situat a la Casa Forta el Despujol, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, on, després de signar el Llibre d’Honor, ha pogut conèixer les obres de rehabilitació que s’hi estan duent a terme i que compten amb el suport de la corporació.

Darrera actualització: 12.09.2019 | 08:42