La 20a Nocturna treu els clàssics als trams mundialistes de ral·li

Divendres, 24 de març de 2023 a les 08:00

Dissabte 25 de març tindrà lloc la 20a edició de La Nocturna a les Masies de Voltregà, una prova de ral·li de regularitat per a vehicles clàssics amb vocació internacional que organitza el Clàssic Motor Club del Bages i que, a més, forma part de la XI Challenge Intercomarques Regularitat Clàssics.

El ral·li tindrà com a centre neuràlgic les Masies de Voltregà, on se situa el Parc tancat, així com la sortida i arribada. La prova consisteix a completar 7 trams de regularitat que sumen més de 150 km d'un total de 308 km del ral·li complet.

Prendran la sortida 60 vehicles, el màxim previst per l'organització, que hauran de completar un recorregut, tot ell per la comarca d'Osona, que es manté en secret fins al mateix dia de la prova. Les carreteres on es desenvoluparà els trams de regularitat són de poc trànsit o vies en poca mobilitat viària.

Què és la regularitat per a clàssics?
Poder participar en aquesta modalitat vehicles clàssics (més de 25 anys d'antiguitat) amb caràcter esportiu o de ral·li de l'època. Als ral·lis de regularitat no guanya qui corre més sinó qui completa cada tram indicat per l'organització a una mitjana de velocitat marcada per l'organització sempre per sota dels 50 km/h de forma constant segons la categoria, sempre seguint les normes de circulació.

La sortida del primer vehicle està prevista a les 14.30 h des del camp de futbol de les Masies de Voltregà. Cap a les 17.20 h acaba la primera secció i hi haurà un reagrupament a la Plaça Fra Bernadí de Manlleu, des d'on es reprendrà la segona secció del ral·li. El primer vehicle a completar la prova arribarà a les 21.35 h a les Masies de Voltregà.

L'organització està formada per 30 persones que vetllaran perquè la Nocturna Clàssic Ral·li sigui un èxit organitzatiu i de participació junt amb l'Ajuntament de les Masies de Voltregà. Altres col·laboradors són l'Ajuntament de Manlleu, Àngel Danés concessionari Subaru i Mitsubishi, Bon Preu- Esclat i diferents col·laboradors tècnics fan possible aquest ral·li.

Darrera actualització: 24.03.2023 | 10:49