L'Ajuntament de les Masies de Voltregà dóna suport al manteniment de l'activitat industrial a la planta de Prysmian a Manlleu

Dilluns, 21 d'octubre de 2019 a les 18:25

La multinacional Prysmian, actual propietària de la històrica fàbrica manlleuenca "el Cordó", ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per al tancament de la planta.

Prysmian argumenta qüestions productives i organitzatives, i, amb una decisió presa des de Milà, condemna a l'atur a la seva plantilla com ens condemna a l'empobriment del territori que ocupa, Osona.

Actualment a la planta hi treballen 334 persones de les quals gairebé el 93% són osonencs i osonenques. L'ocupació a la nostra comarca es veu greument afectada, l'impacte sobre la taxa actual d'atur, situada en el 9,38%, augmentaria 4 punts percentuals tornant a superar el 10%.

La riquesa que actualment aporta la plantilla al comerç i a la vida comarcal és d'un impacte anual calculat al voltant d'11,17 milions d'euros. L'impacte al valor afegit brut és també altíssim, amb una reducció d'un punt sencer.

Els i les 311 osonenques i osonencs que treballen a Prysmian Manlleu són veïns i veïnes de vint-i-sis pobles de la nostra comarca, entre ells les Masies de Voltregà.

Cal també esmentar el profund arrelament de la planta, "El Cordó", a Osona, ja que qui més qui menys a la població de Manlleu hi manté o hi ha mantingut lligams personals i familiars al llarg dels seus gairebé 100 anys d'història.

Creiem que no estem davant d'una planta deficitària, com tampoc es fabriquen productes no atractius o poc competitius, de fet, part del cablejat que es fabrica a Prysmian Manlleu compta amb homologacions que els fan productes únics i que ara per ara no es poden fabricar a cap altra planta del grup. També valorem el servei directe que es dóna al territori català i a l'estat espanyol, ja que els productes que s'hi fabriquem són utilitzats per les companyies elèctriques. Davant d'un escenari de tancament de Prysmian Manlleu aquest material haurà de ser importat, amb les dificultats que comportaria la manca important de resposta ràpida davant avaries elèctriques.

La situació de la planta de Manlleu es veu empitjorada per la legislació laboral actual, segurament amb un marc laboral just entre les parts (empresa i treballadores i treballadors), la decisió presa no hauria estat el tancament.

Per últim, volem mostrar el nostre suport amb la plantilla de Prysmian a Montcada i Reixach afectada per la mateixa decisió.

Davant d'aquesta situació l'Ajuntament de les Masies de Voltregà s'oposa frontalment a la voluntat de Prysmian de tancar la planta de Manlleu.

Darrera actualització: 22.10.2019 | 08:10