L'Ajuntament rep 194.459,59 € per la rehabilitació de l'antiga Casa de les Monges de Vinyoles

Dilluns, 20 de juliol de 2020 a les 09:00

Les Masies de Voltregà rep 194.459,59 € del PUOSC per la rehabilitació de l'antiga Casa de les Monges de Vinyoles.

El PUOSC, el Pla Únic d'Obres i Serveis, és un ajut que ofereix la Generalitat als ajuntaments i que serveix per finançar diverses obres. Feia més de 8 anys que la Generalitat no treia la convocatòria del Pla d'Obres i Serveis.

L'Ajuntament havia presentat diversos projectes a la convocatòria d'ajuts i la Generalitat ha atorgat tot l'ajut a la rehabilitació de l'antiga Casa de les Monges de Vinyoles.

En el pressupost 2020 l'Ajuntament ha pressupostat l'adquisició de la Casa, propietat del Bisbat amb qui s'ha reunit en diverses ocasions. El Bisbat de Vic ha d'aprovar la venda en la Comissió Econòmica i Patrimonial del Bisbat que es reunirà abans d'acabar l'any.

Amb l'adquisició de l'edifici l'Ajuntament cobreix un doble objectiu: d'una banda resoldre la degradació d'un espai històric de Vinyoles i de l'altra donar-li un ús d'allotjament en tipologia de Casa de Colònies que permeti reactivar el Projecte Espais Escrits de la Plana: Verdaguer i Martí Pol i ser un espai d'allotjament per l'organització d'activitats d'escoles i entitats esportives.

Darrera actualització: 20.07.2020 | 13:06