L'Arxiu Municipal de les Masies de Voltregà avança en la digitalització del seu fons municipal

Dimarts, 20 de febrer de 2024 a les 17:00

A principis del mes de novembre s'ha portat a terme un nou projecte de digitalització a l'Arxiu Municipal de les Masies de Voltregà dins el programa de digitalització de la Xarxa d'Arxius Municipals de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona que es divideix en dues fases.

Enguany s'han digitalitzat els llibres d'actes de la Comissió Municipal Permanent (1902-1987), els llibres d'actes de la Comissió de Govern (1987-2002), els llibres d'actes de la Junta de Govern (2003-2004), l'expedient de creació del municipi (1796), entre altres. L'any que ve es farà una segona fase en la qual es digitalitzaran més sèries documentals com els padrons municipals d'habitants, matrícules industrials, els llibres d'amillarament, llibres d'actes de la Junta de Govern a partir del 2004, etc.

La feina de digitalització s'ha portat a terme als mateixos locals de l'Ajuntament de les Masies de Voltregà i en total s'han digitalitzat 9.971 cares.

El projecte de digitalització permetrà preservar els originals, ja que la documentació digitalitzada es podrà consultar sense necessitat de manipular els documents originals. Això ajudarà a garantir-ne la conservació permanent. A banda de la salvaguarda de la informació que contenen i de la preservació física de la documentació, el programa de digitalització també pretén fomentar l'accessibilitat i la difusió d'aquests fons documentals.

Darrera actualització: 20.02.2024 | 10:14