Les joguines no tenen gènere

Dilluns, 23 de desembre de 2019 a les 16:30

L'Ajuntament de les Masies de Voltregà, se suma a la iniciativa de l'Agència Catalana de Consum i l'Institut Català de les Dones per fomentar la compra de joguines segures, lliures de violència i de continguts que puguin crear addicció i alhora sensibilitzar sobre la transmissió de valors igualitaris.

Els jocs i les joguines no són només un entreteniment, sinó que també són eines d'aprenentatge, interiorització de valors i serveixen per construir imaginaris i identitats. L'Ajuntament vol destacar la necessitat d'escollir les joguines dels infants sense seguir els models de gènere.

Tal com mostra la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes, que en el seu preàmbul estableix que: l'eliminació dels estereotips de gènere és indispensable per a l'aplicació efectiva de la igualtat de dones i homes, per aquest motiu les administracions i els poders públics de Catalunya han de fer tot el possible per eliminar els estereotips i els obstacles en què es basen les desigualtats en la condició i la posició de les dones, que condueixen a la valoració desigual dels rols que tenen dones i homes en matèria política, econòmica, social i cultural.

Darrera actualització: 23.12.2019 | 11:42