Les Masies de Voltregà col·laborarà un any més amb la Marató

Dimecres, 4 de desembre de 2019 a les 08:00

Les Masies de Voltregà col·laborarà un any més amb la Marató de TV3, que se celebrarà el 15 de desembre. Per aquest motiu, s'han organitzat diverses activitats per part de l'Ajuntament, centres educatius, AMPA, comerços i entitats diverses.

Enguany, s'han creat unes postals solidàries, elaborades per tots els infants dels centres educatius del Voltreganès, des dels més petits de les escoles bressol (Can Riva i Mare Teresa), centres de primària (Comtes de Lacambra, Despujol, la Gleva i Abat Oliba) i secundària (Institut del Voltreganès i la Gleva). 1000 postals de Nadal úniques, que es vendran als comerços del Voltreganès i els diners seran per la causa.

Les malalties minoritàries són patologies molt poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000. Actualment, n'hi ha descrites unes 7.000 i al voltant del 80% són d'origen genètic. Inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitats.

A Catalunya, es calcula que hi ha 400.000 persones amb una malaltia rara. Com que són tan desconegudes, poc freqüents i nombroses, sovint el diagnòstic correcte triga anys a arribar. Un cop diagnosticats, el 40% dels pacients no tenen tractament. Segons els experts, dos dels objectius més urgents de la recerca en malalties minoritàries són les proves per detectar-les en el moment de néixer i els tractaments eficients i segurs, com la teràpia gènica, que s'ha desenvolupat molt en els darrers anys.

Els recursos recaptats per La Marató 2019 contribuiran a impulsar aquests i altres objectius de la recerca.

Darrera actualització: 04.12.2019 | 11:38