Les Masies de Voltregà Municipi Cardioprotegit

Dijous, 14 de gener de 2016 a les 00:00

Amb la instal·lació de 2 desfibril·ladors a la zones esportives del Despujol i Vinyoles que s'afegeixen al desfibril·lador existent al consultori mèdic de Vinyoles, les Masies de Voltregà es converteix en un municipi cardioprotegit.

Per conèixer el funcionament i tenir el màxim de població formada per al seu ús, l'ajuntament, a través de la regidoria d'esports, ha elaborat dos cursos formatius adreçats al personal municipal i a les entitats esportives i socials del municipi, a més d'obrir la formació a tota la població. Més de 60 persones han rebut els coneixements necessaris per actuar en cas de necessitat.

Els dos desfibril·ladors s'instal·laran pròximament i estaran ubicats a l'exterior. Per ser més efectius disposen de connexió directe al Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

En cas de necessitat, al despenjar l'aparell automàticament el SEM rebrà l'avís per a dur a terme les accions pertinents i enviar una ambulància medicalitzada. Amb aquesta connexió directe, es pretén disminuir el temps d'espera entre l'avís i l'arribada de l'ambulància que davant de qualsevol parada càrdio-respiratòria és un factor determinant.

El projecte de municipi cardioprotegit s'emmarca dins el pla d'equipaments esportius que es ve desplegant des de fa 10 anys i que ha configurat nous equipaments esportius i plans d'autoprotecció per a cada recinte esportiu. Un pla d'equipaments coordinat amb el municipi veí de Sant Hipòlit que un cop elaborat el seu pla d'autoprotecció d'equipaments instal·larà també desfibril·ladors al seu terme municipal.

Darrera actualització: 07.03.2019 | 08:40

Imatges