L'Escola EFA Quintanes homolagada per impartir formació europea

Divendres, 29 de gener de 2016 a les 00:00

La distinció acredita al centre a expedir certificats europeus de motoserristes.

L'Escola EFA Quintanes de les Masies de Voltregà va rebre divendres, 22 de gener, el certificat de centre europeu homologat per impartir formació European Foresty and Environmental Skills Council (EFESC). La distinció la va lliurar al centre de formació professional el director general del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), Denis Boglio, amb la presència de l'alcalde de les Masies de Voltregà, Sergi Vilamala. També va lliurar a dos dels professors de l'escola els certificats i carnets de motoserristes examinadors i verificadors del sistema de formació forestal europeu EFESC. L'acte va comptar amb la presència del subdirector del Boscos del DARP, Xavier Clopés.

El CTFC, amb aquest certificat, acredita i homologa per impartir formació per a obtenir els certificats europeus de motoserristes des del 15 de desembre de l'any passat. Fins ara, aquest centre especialitzat era l'únic centre de tot Catalunya que estava acreditat per dur a terme aquesta formació.

L'EFESC agrupa representants de centres de formació, sucursals i delegacions de la indústria forestal, sindicats, fabricants d'eines, maquinària i equips per la realització de treballs forestals, per tot Europa. Amb aquest certificat, serà molt més fàcil la mobilitat dels treballadors del bosc dins de la Unió Europea i d'aquesta manera promoure i reconèixer les qualificacions nacionals entre països socis.

Després de la jornada, representants del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i del DARP, van venir a l'ajuntament per tal de visitar la caldera biomassa que hi ha instal·lada.

Darrera actualització: 05.03.2019 | 11:42

Imatges

EFA Quintanes EFA Quintanes EFA Quintanes