Presentada la segona edició del Rally Les Masies de Voltregà

Dimecres, 13 de setembre de 2023 a les 00:00

La col·laboració entre els ajuntaments de les Masies de Voltregà i Manlleu ha permès la recuperació d'una prova de primer nivell a les comarques d'Osona i el Lluçanès.

Ja es coneixen tots els detalls de la següent prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis d'Asfalt: el 2n Rally les Masies de Voltregà. Enguany, amb el suport dels respectius ajuntaments de les Masies de Voltregà i Manlleu, l'organitzador ha decidit fer un pas més per tirar endavant una cita a l'alçada de la tradició al món del motor de la que gaudeix la zona, que havia quedat sense representació al calendari català.

El recorregut serà d'autèntica categoria, amb més de 100 quilòmetres contra el cronòmetre repartits en sis coneguts trams de les boniques comarques d'Osona i el Lluçanès. Aquest és un dels punts forts de la prova, ja que les especials cronometrades són de renom internacional, disputades pels millors equips durant els anys que el Campionat del Món va visitar aquestes carreteres, un clar al·licient tant pels participants més experimentats com per aquells més joves que ho veuen com una oportunitat per emular els seus referents en aquest esport.

L'interès per la prova organitzada per V-Line Org s'ha fet patent en les inscripcions, que es van tancar el passat divendres 8 de setembre amb una xifra superior als 80 vehicles entre totes les categories. Per una prova que tan sols es troba a la seva segona edició, el nombre de participants és tot un èxit. No es perdran la cita tampoc els millors especialistes de la Regularitat, una modalitat que pren força a casa nostra.

A la presentació destacava la presència de dos dels vehicles que participaran en el ral·li i que uneixen el passat i el futur del motor osonenc: una rèplica del BMW M3 E30 de Pep Bassas, un pilot que va situar la comarca al panorama nacional als anys '80 i '90, i el Ford Fiesta Rally4 del jove talent Gil Membrado, qui amb Manel Muñoz a la dreta seguirà el seu ràpid aprenentatge en el món dels ral·lis. El pilot d'Olost declarava: "Tinc moltes ganes de córrer aquest ral·li, especialment perquè el tram de "Prats-Olost" acaba davant de casa i l'última passada serà ja de nit, amb tota l'afició animant i això em motiva molt. Content també perquè hi ha trams molt mítics com "La Trona" o "Fontfreda" i els podré gaudir moltíssim."

El primer vehicle prendrà la sortida a les 9:00 h del matí del pròxim dissabte dia 16 de setembre des de les Masies de Voltregà i es dirigirà al tram de "La Vola-Sant Pere", de 8.52 km. Un cop superada la primera especial seguiran les d'"Oristà" (7.27 km) i "Fontfreda" (8.64 km), conformant en aquest ordre bucle inicial del ral·li. El primer dels tres reagrupaments a la icònica Plaça Fra Bernadí de Manlleu està previst a les 11:20 h del matí, per repetir la mateixa secció i arribar a l'equador de la prova poc abans de les 15 h al mateix emplaçament.

Després d'un merescut descans d'una hora i trenta minuts, els participants s'hauran d'enfrontar dues vegades al bucle format pels mítics trams de "La Trona" (10.22 km), "La Costa dels Gats" (7.63 km) i "Prats-Olost" (9.84 km), molt esperats per tots els aficionats del món del motor. Un cop superats els 104,23 quilòmetres de competició el primer dels equips arribarà a les Masies de Voltregà a les 21:48 h, mentre que l'entrega de trofeus es durà a terme a La Pèrgola de La Gleva a les 23:30 h.

Verònica Ruiz, alcaldessa de les Masies de Voltregà: "Masies de Voltregà ha estat durant molts anys un municipi clau en el Mundial de Ral·lis. Un fet que ha deixat empremta, ja que molts aficionats al motor de tots els racons del país s'acosten a la nostra població. Es tracta d'un esdeveniment esportiu molt important amb nom propi. No tots els municipis poden dir que tenen un ral·li d'aquesta magnitud amb el nom de la seva població."

Ramon Pardo, regidor d'Esports de l'Ajuntament de les Masies de Voltregà: "Des de fa molt temps el món del motor ha estat molt vinculat a les Masies de Voltregà. Un vincle que ha arrelat, també, entre els habitants del municipi que han pres part en una prova o altra aconseguint títols estatals de ral·lis. Com per exemple el Chatarrín Team, campions de Catalunya de Regularitat, i vigents campions del Ral·lisprint les Masies de Voltregà en la seva categoria".

Arnau Rovira, alcalde de Manlleu: "Ens fa especial il·lusió que Manlleu sigui el punt de reagrupament d'aquest 2n Rally de les Masies de Voltregà. Això permetrà que els amants del motor puguin veure els vehicles participants de ben a prop i en un espai fantàstic com és la plaça Fra Bernadí. Activitats com aquesta mouen molta gent entre pilots, acompanyants, públic... i volem que la gent agafi l'hàbit de venir a visitar la nostra ciutat per motius esportius i culturals i es quedi amb ganes de tornar."

Montse Costa, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Manlleu: "Acollint activitats com aquest rally, Manlleu es posiciona a escala comarcal, oferint la nostra ciutat com a destinació esportiva i turística esperant que això generi impacte als serveis de restauració i comerç de la ciutat. És una oportunitat per mostrar la nostra passió per l'esport i l'automobilisme i inspirar als joves esportistes locals amants del motor a perseguir els seus somnis".

Darrera actualització: 13.09.2023 | 12:08