Sant Joan 2020

Dimarts, 9 de juny de 2020 a les 08:00

Aquest any ens trobem immersos en una situació diferent i nova a causa de la COVID-19, que ha fet que haguem d'adaptar i canviar esdeveniments i activitats i formes de fer i organitzar actes culturals, esportius, de lleure...

Ara som a les portes de Sant Joan, una festa molt arrelada a Catalunya i que té significació específica perquè és el tret de sortida del solstici d'estiu i de gaudir de les activitats a l'aire lliure.

Donada la situació actual d'emergència sanitària per la COVID-19, el pla PROCICAT per malalties emergents està activat en fase d'emergència i s'està produint el procés de desescalada del confinament que, si les condicions són òptimes, anirà avançant progressivament. A hores d'ara és difícil concretar en quina fase serem exactament a la festa de Sant Joan.

Si tot evoluciona favorablement, la festivitat i la nit de Sant Joan esdevindrà la primera festa assenyalada al calendari, després de tres mesos de confinament, on família i amics ens podrem retrobar per gaudir d'una nit especial, però alhora estarà condicionada a les mesures de seguretat per la COVID-19.

Davant d'aquesta situació, la Direcció General de Protecció Civil, conjuntament amb els representants del món municipal, de la cultura i de la pirotècnia, ha proposat una reorientació de la campanya de Revetlla de Sant Joan per poder-la fer amb la màxima seguretat en el context de la COVID-19. Aquesta proposta té el vistiplau del Comitè Tècnic del PROCICAT per malalties emergents i la trobareu a documentació.

Darrera actualització: 09.06.2020 | 13:02