Seguim pintant els passos de vianants amb pictogrames, per fer un poble inclusiu i accessible per tothom

Dimarts, 14 de febrer de 2023 a les 10:00

Iniciativa emmarcada dins els objectius del conveni de col·laboració amb l’associació TEA-Asperger d’Osona.

Els pictogrames, uns signes clars i esquemàtics que sintetitzen missatges amb l’objectiu d’informar, serveixen d’ajuda a persones amb dificultats de comunicació i organització.

El seu objectiu és que infants, persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA) i d’altres persones grans o amb diversitat funcional, puguin creuar els carrers del nostre poble amb més seguretat. A poc a poc hem d’aconseguir que municipis i ciutats siguin més inclusives i accessibles per tothom.

En el marc del conveni de col·laboració amb l’associació TEA-Asperger d’Osona signat aquest any, l’Ajuntament de les Masies de Voltregà vol ajudar a desenvolupar alguns dels objectius marcats per l’associació com: promoure la seva inclusió escolar i social, donar a conèixer el trastorn a tota la comarca o desenvolupar la formació als equips docents de les escoles.

Durant els pròxims dies, la primera línia d’alguns passos de vianants del nostre municipi tindrà uns pictogrames blaus sobre les ja existents franges blanques, on de manera molt senzilla, s’explicaran les accions prèvies abans de travessar els carrers: parar, mirar, comprovar que el cotxe s’atura i finalment creuar.

“Inicialment, aquests pictogrames es col·locaran a passos de vianants pròxims a col·legis i places, però la idea és estendre-ho a altres zones del nostre poble al llarg dels pròxims mesos” ha declarat Verònica Ruiz, primera tinent d’alcalde i regidora d’urbanisme.

Una iniciativa que esperem que sigui una eina molt necessària per a tothom.

Darrera actualització: 14.02.2023 | 13:07