Subvencions en matèria d'autoconsum fotovoltaic i sistemes tèrmics renovables

Dijous, 16 de desembre de 2021 a les 12:00

L'Institut Català d'Energia obre la convocatòria de subvencions per a autoconsum elèctric, emmagatzematge i sistemes tèrmics renovables en el sector residencial, serveis i industrial.

Des del 15 de desembre fins al 31 de desembre de 2023 es poden demanar ajudes a l'Institut Català d'Energia per a l'autoconsum elèctric i a l'emmagatzematge, amb fonts d'energia renovable, i a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial, serveis i industrial.

Aquests ajuts es divideixen en 6 programes diferents:
• Programa 1: autoconsum renovable en sector serveis (amb o sense emmagatzematge).
• Programa 2: autoconsum renovable en altres sectors productius (amb o sense emmagatzematge).
• Programa 3: incorporació d'emmagatzematge per a autoconsums renovables existents, per als sectors serveis i productius.
• Programa 4: autoconsum renovable als sectors residencial, administracions i 3r sector (amb o sense emmagatzematge).
• Programa 5: incorporació d'emmagatzematge per a autoconsums renovables existents, sectors residencial, administracions i 3r sector.
• Programa 6: renovables tèrmiques en sector residencial.

Per als programes 1, 2 i 3, la quantia de la subvenció s'estableix com a un percentatge (%) sobre el cost subvencionable mentre que per als programes 4, 5 i 6, en canvi, la quantia de l'ajut es fixa per kW instal·lat, essent en el cas de particulars amb instal·lacions d'autoconsum per sota de 10 kWp de 600 €/kWp.

Des de l'Ajuntament de les Masies de Voltregà es recomana que aquells ciutadans/es que desitgin sol·licitar aquestes ajudes ho facin en el menor temps possible, ja que la convocatòria finalitzarà quan s'acabi el pressupost previst i es preveu una allau de sol·licituds en els pròxims dies. De fet, la dotació total dels ajuts a Catalunya és de gairebé 115 milions d'euros dels quals 32,57 M€ corresponen al programa 4 que és el sector residencial i administracions.

Per més informació consultar a:
http://icaen.gencat.cat/ca/energia/ajuts/energias-renovables/ajuts-del-programa-dincentius-lligats-a-lautoconsum-i-emmagatzament-amb-fonts-denergia-renovable-i-implantacio-de-sistemes-termics-renovables.-/

Darrera actualització: 16.12.2021 | 14:06