Un any més col·laborem amb Humana

Divendres, 14 de gener de 2022 a les 09:30

Cada any més de 2 milions de donants dipositen la seva roba usada als contenidors Humana i més d'un milió de persones compren a les seves botigues secondhand, promovent amb tot plegat la protecció del medi ambient i fent possibles programes de cooperació i ajuda social.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, ha recollit tèxtil usat a les Masies de Voltregà durant el 2021 per a donar-les una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge.

Aquest any passat 2021 s'han recollit un total de 9,784.52 Kg de tèxtil entre els contenidors del carrer Ausiàs March, Onze de Setembre i La Pau.

Les peces dipositades als contenidors d’Humana tenen dues destinacions: prop del 90% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge. La destinació de les peces tractades és:

  • El 52% es prepara per a la reutilització: el 13% es destina a les botigues de moda sostenible d’Humana a Catalunya i el 39% s'exporta, principalment a l’Àfrica, per a ser venut a preus baixos i generar-hi recursos per a la cooperació al desenvolupament.
  • El 37 % es troba en un estat que no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge per a què elaborin altres productes (mantes, aïllants o draps per a la indústria d'automoció).
  • El 2% són residus impropis (plàstics, cartrons, altres) que es posa en mans de gestors autoritzats corresponents.
  • El 9% s'envia a un centre de tractament de residus per a disposició final: són productes que no es poden reutilitzar, ni reciclar ni valoritzar energèticament.
Darrera actualització: 13.01.2022 | 13:28