Viu i Fes Viure donant sang a les Masies de Voltregà aquest setembre

Divendres, 2 de de setembre de 2022 a les 08:00

Amb el lema "Viu i Fes Viure", fem una crida a tothom qui pugui donar sang per ajudar a remuntar les reserves de sang.

Tot i que la donació s'ha mantingut en els primers mesos de l'any, les necessitats han augmentat, i ara en fan falta més. Les Masies de Voltregà organitza una campanya de donació de sang a l'Espai Despujol, divendres 9 de setembre, en horari de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. Amb el lema "Viu i fes viure" recordem que els i les pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments. Avui disposem d'aquest component per als següents 5 dies, quan l'òptim és tenir-ne per a 8.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

  • Tingui entre 18 i 70 anys
  • Pesi 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Al web www.donarsang.gencat.cat es poden consultar el lloc més proper on donar sang.
Les persones que tinguin previst un viatge, poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang un cop s'ha tornat.

Donació de medul·la òssia
En totes les campanyes de donació, aquelles persones que tinguin entre 18 i 39 anys, poden registrar-se com a donants de medul·la òssia. Per fer-ho, cal que ho demanin en el moment de l'entrevista mèdica.

En el mateix moment que fan la donació de sang, traure'm un tub extra per analitzar quin tipus de medul·la té el donant i incorporar-lo al registre mundial de donants de medul·la. En cas que sigui compatible amb una persona malalta, li trucarem per avisar-lo si vol fer efectiva la donació de medul·la.

Darrera actualització: 01.09.2022 | 13:17