Dislèxia, un trastorn poc conegut

Dijous, 8 d'abril de 2021 a les 10:00

Ahir es va portar a terme la xerrada "Dislèxia, un trastorn poc conegut" a càrrec de Neus Buisán, logopeda, llicenciada en filosofia i lletres. Directora de l'Associació Catalana de la Dislèxia.

Una xerrada amb molta participació. Gràcies Associació Catalana de la Dislèxia per la vostra tasca!

La dislèxia i els altres Trastorns Específics d'Aprenentatge són la causa que molts nens i nenes no aconsegueixin, de la mateixa manera que els seus companys, les competències escolars que se'ls demana, això pot provocar importants conseqüències en el seu desenvolupament emocional i social.

Avui encara, molts infants dislèctics i les seves famílies han d'afrontar el seu procés educatiu, a l'escola i a l'institut, amb un evident desavantatge.

La dislèxia és una dificultat específica de l'aprenentatge amb origen neurològic que afecta la lectura i l'escriptura, és independent de qualsevol causa intel·lectual, cultural i emocional. Afecta un 10 % de la població, la majoria dels quals no ho saben.

Senzillament, els dislèctics tenen una manera diferent d'aprendre, per aquest motiu és important la seva detecció, prevenció i intervenció. Cal informació i formació a les famílies i al professorat per poder acompanyar de manera eficaç a l'infant.

L'objectiu de l'Associació Catalana de Dislèxia és assessorar, orientar i acompanyar a les famílies i les escoles.

Darrera actualització: 08.04.2021 | 14:27