Enquesta Projecte Empoderament de la Dona al Món Rural i Agrari

Dijous, 15 d'abril de 2021 a les 10:00

Des de la Fundació Pagesos Solidaris, vinculada a Unió de Pagesos de Catalunya, presenten el projecte Empoderament de la dona al món rural i agrari.

Aquest projecte pretén afavorir el desenvolupament personal, laboral i social de les dones que pertanyen al món rural propiciant eines individuals i col·lectives per fomentar l'apoderament de la dona i la igualtat d'oportunitats al món rural i agrari.

Les diferents actuacions que es duran a terme en el marc d'aquest projecte es plantegen des d'una perspectiva participativa, informativa i formativa, amb la intencionalitat de crear una xarxa intercomunicativa entre les participants amb l'objectiu d'apoderar les dones que viuen en i del món rural.

Aquest projecte neix fruit de l'interès despertat i valorat el passat octubre en la jornada Dones, pageses, apoderades, promoguda per la Fundació Pagesos Solidaris i Unió de Pagesos de Catalunya, on es va gaudir d'una ampliació participació de diferents persones interessades a debatre sobre la figura de la dona a pagès.

Al llarg del debat vam fer un recull de les principals idees que es van tractar i de les propostes plantejades. Aquesta recollida d'informació va permetre conèixer algunes de les necessitats i voluntats de les pageses del territori i de les persones interessades a conèixer i participar de la vida a pagès i de la vida en espais rurals.

Si més no, ens interessa seguir coneixent les necessitats de les pageses i dones del món rural del nostre territori i, per aquest motiu, us encoratgem a participar en l'enquesta que presentem a continuació:
https://www.surveymonkey.com/r/FPS_2021

Necessitem escoltar i sentir les vostres veus per seguir lluitant per la visibilització de la dona al món rural, una visibilització necessària per potenciar la representació i participació de les dones en la presa de decisions no només d'àmbit privat, sinó també a l'àmbit públic.

Creiem fermament en la necessitat de potenciar i valorar la figura de la dona al món rural i agrari, lluitar per la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en el treball, conscienciar sobre el tabú de les violències masclistes i crear xarxa entre nosaltres, les dones, per unir les nostres forces i apoderar-nos per trencar rols estereotipats. Seguir lluitant per garantir la igualtat de gènere, per sensibilitzar sobre la necessitat de serveis de qualitat al món rural, per frenar el despoblament i per potenciar-ne el repoblament.

La força femenina és necessària per dignificar el món rural, reforçar-lo i mantenir-lo viu!

Darrera actualització: 15.04.2021 | 13:49