Associació de Voluntaris del Voltreganès

El Projecte Messaia, Voluntaris del Voltreganès, és una associació, sense ànim de lucre, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones activant una xarxa de participació ciutadana destinada, principalment, a acompanyar a les persones soles i amb necessitats socials, fent especial esment als col·lectius més desafavorits o amb necessitats especials.

La soledat no desitjada, segons diferents estudis científics, afecta la salut i la qualitat de vida. En les persones grans és un factor de risc per a la depressió, el deteriorament cognitiu i la mortalitat. La soledat s'ha convertit en un problema social, moltes vegades invisible i difícil de detectar. Diuen les estadístiques, que la meitat dels catalans en algun moment han experimentat episodis de soledat i, encara que s'associa més a la gent gran, no entén d'edat, sexe o estatus social, tots podem sentir-la i patir-la.

La realitat de les persones necessitades a la comunitat del Voltreganès és una incògnita avui, tot i tenir la percepció i les evidències puntuals que el percentatge és important. Només és una xifra: 150 habitants dels prop de 7.000 del Voltreganès, majors de 65 anys i que viuen sols, pateixen soledat no desitjada. Aquestes dades les hem extrapolat a partir de xifres oficials i generalistes de Catalunya i l'Estat espanyol.

Telèfon: 938502626
Adreça electrònica: voluntarisdelvoltreganes@hotmail.com
Darrera actualització: 18.12.2018 | 10:49