Escola Quintanes

L'escola de formació professional Quintanes és un centre educatiu privat i concertat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Mitjançant els seus ensenyaments i programes de formació, vol contribuir a la promoció professional, cultural i social del medi rural i, en especial, del sector agrícola, ramader, jardiner, forestal, paisatgístic i de gestió del medi natural.

Imparteix cicles formatius de formació professional tant de Grau Mitjà com de Superior, així com cursos no reglats de formació per a antics alumnes i professionals del sector.

El sistema pedagògic que segueix l'escola és “La Pedagogia de l'Alternança”, que es basa fonamentalment a alternar períodes formatius al centre escolar, amb períodes formatius al centre de treball. Aquest sistema segueix el model de les MFR de França, amb les modificacions necessàries per adaptar-se a la legislació vigent i a les necessitats de cada moment.

Actualment compta amb més de 2000 antics alumnes escampats, la gran majoria, per tota la geografia catalana. L'any 1996 va ser reconeguda amb la medalla de plata del Congreso de los Diputados.

La finca de Quintanes es troba a les Masies de Voltregà i té una superfície de 280 hectàrees amb camps, boscos i prats. L'edifici central és una casa pairal del segle XVIII, envoltada per un entorn natural privilegiat. Disposa de pavellons amb aules, laboratoris i tallers, també hi ha una residència per estudiants, servei de menjador amb cuina pròpia, un gran espai enjardinat, instal·lacions esportives, piscina i zones d'esbarjo.

Mas Quintanes - 08508 Les Masies de Voltregà - Barcelona
Telèfon: 93 850 24 41
Adreça electrònica: efa@quintanes.com
Lloc web: www.quintanes.com/
Darrera actualització: 31.08.2021 | 12:31