Informació sobre el senderisme

El senderisme consisteix en la pràctica de l'excursionisme usant els senders prèviament marcats. És una forma de lleure i de turisme on s'uneixen l'esport i la cultura. A més, el senderisme ajuda a la conservació i recuperació de vells camins que són una part important i oblidada del nostre patrimoni històric, artístic i cultural.

A l'excursionista, la xarxa de senders li permet efectuar itineraris senyalitzats per indrets interessants que enllacen valls, muntanyes i fins i tot països a tota Europa. L'European Ramblers Association (ERA) aplega actualment més de 10 milions d'afiliats a 19 estats.

TIPUS DE SENDERS

- Senders de Gran Recorregut (GR).
- Senders de Petit Recorregut (PR).

La diferència entre ambdós rau, bàsicament, en la llargada total. Els PR no poden arribar als 50 km, mentre que els GR han de superar aquesta distància.

SENYALITZACIÓ

La senyalització es fa a través de pals i marques de pintura (blanc i vermell per al GR i blanc i groc per al PR), homologats per la normativa de l'European Ramblers Association (ERA).

El GR-3 és un itinerari de més de 1.000 km de sender que comença a Lleida travessa per Tàrrega, Solsona i Manresa i arriba a la nostra comarca per l'Estany i Sant Bartomeu del Grau. Travessa Osona per la serralada de Ponent fins a Sant Quirze de Besora, d'on anirà cap a Vidrà, d'aquí s'enfila cap al Ripollès i es desvia cap a ponent per travessar el Cadí i arribar a la Seu d´Urgell i després anar fins al Pont de Suert, on girarà direcció sud per arribar altra vegada a Lleida.

Darrera actualització: 08.03.2019 | 10:14