Passejada pels Paisatges Rurals de Voltregà

Distància: 7,30 km 
Durada: 2 h 45'
Desnivell positiu: 250 m

De la plana al sostre d'Osona

Una ruta variada, on tindrem camins plans amb zones de conreu i ascensions que ens oferiran unes atractives vistes cap al final.

La caminada s’inicia travessant un polígon industrial i alguna casa privada. Ràpidament arribarem a camins molt tranquils i poc transitats que ens faran gaudir de la natura. Sortint de Sant Hipòlit haurem de vigilar quan travessem i resseguim la carretera. Un cop en el camí, ens trobarem molt sovint amb margues, unes roques grises formades sota el mar i en les que podrem trobar fòssils marins com petxines o coralls.

Travessarem camps, zones de margues i boscos aïllats, en la seva gran majoria rouredes fresques i ombrívoles a l’estiu, fins a trobar una pollancreda. Aquest bosc ens indica que hem arribat a una zona molt humida, en aquest cas es tracta de la Riera de Talamanca. La resseguirem una estona fins a la Font de Sant Miquel i l’ermita de Sant Miquel d’Ordeig, del s.XVII. Després de visitar l’ermita i admirar els dos boixos grèvols de l’entrada, refarem el mateix camí per on hem vingut fins que el mateix es desvia just davant un rocam a la dreta. Comencem a ascendir el camí marcat amb línies grogues.

Un cop a dalt les vistes són espectaculars sobre la plana d’Osona més septentrional, i en dies de boira baixa ens donarà la sensació d’estar flotant. Amb els ulls plens de vistes començarem el descens. Primer per camins amples on podrem veure un gran exemplar de saüc. I finalment per corriols més estrets que ens portaran de nou a Sant Hipòlit i al punt de partida.

Darrera actualització: 08.03.2019 | 10:15