Camí Vora Ter GR 210

Distància: 61 km
Durada: 17 h
Desnivell positiu: 350 m

Sender de gran recorregut del Camí vora Ter GR 210. Aprovat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC ) a través del Comitè Català de Senders a Barcelona a 15 de juny de 2002. Amb el riu Ter com a eix vertebrador del territori, aquest sender ens acosta tant al patrimoni industrial i cultural com al de fauna i vegetació de bosc de ribera.

El tram de GR senyalitzat comprèn tot el Ter a la comarca d’Osona: des de la Farga de Bebié a la Presa de Sau. És un tram poc accidentat si el comparem amb el tram inicial, però tampoc tan planer com al tram final a la província de Girona. El recorregut visita els nuclis de Montesquiu, Torelló, Manlleu i Roda de Ter, i passa per altres termes. Es troben espais naturals de gran interès (meandres del Gelabert, de les Gambires …), recursos històrics molt importants, especialment del món de les colònies industrials (Borgonyà, la Farga de Bebié, Vila-seca, la Blava...).

Personatges com Verdaguer, Martí i Pol, Sanglas, entre d’altres, i museus com el Museu del Ter són altres de les raons culturals que lliguen l’interès senderista al turisme i la cultura d’aquest tram del Ter.

Darrera actualització: 08.03.2019 | 10:14