De Vinyoles al Castell d'Orís

Distància: 13,50 km
Durada: 3 h 30’
Desnivell positiu: 471 m

Entre paisatges de mossèn Cinto Verdaguer

Proposta que ens portarà des del veïnat de Vinyoles, a les Masies de Voltregà, fins al petit nucli urbà del municipi d'Orís i una mica més enllà a nord-oest d'aquest municipi.

A l'inici del camí podrem veure l'església nova de Vinyoles, construïda als anys 50 del segle passat, i una de força més antiga, l'església romànica de Sant Esteve de Vinyoles d'Orís.

També a Vinyoles podrem conèixer part de la dinàmica vida de mossèn Cinto Verdaguer, on va viure uns anys.

Tot el traçat el farem principalment per corriols sobretot seguint retalls de bosc que han quedat entre prats de pastura i camps de conreu, però també trepitjarem pistes forestals i camins rurals.

Orís podrem pujar al seu castell del segle X, contemplar les seves ruïnes, el seu entorn natural, i paisatges de la plana i el Collsacabra, Puigsacalm i Bellmunt. De baixada també veurem Sant Genís d'Orís.

Tot seguit anirem avançant en direcció a l'oest veient lluny i dominant sobre la plana, Sant Salvador de Bellver, ja a dalt del Lluçanès.

Acabarem tancant el cercle a través de pistes i camins entre més camps i prats, passant prop de masies fins a arribar a Vinyoles.

Darrera actualització: 08.03.2019 | 10:14